De FORNO vuurschaal barbecue is hét product om buiten eenvoudig een lekkere en gezonde maaltijd te bereiden.
Design: De FORNO cooking is prachtig vormgegeven en is een bijzondere beleving om samen met u gasten een sfeervolle manier van koken te beleven. Of u nu eieren bakt, groenten langzaam kookt, een malse biefstuk grilt of een visgerecht gaat bereiden, met de FORNO ontdekt u een compleet nieuwe wereld vol mogelijkheden voor buiten koken.
Eenvoudig in gebruik: De bolvormige vuurschaal heeft een ronde brede, dikke platte braadplaat die u gebruikt als een teppanyaki of plancha. De braadplaat heeft verschillende kooktemperaturen. Het midden van de braadplaat is warmer dan de buitenkanten zodat koken nog eenvoudiger is en u alle ingrediënten samen kunt serveren.
Vervaardigd uit duurzaam cortenstaal! De FORNO dankt zijn kenmerkende karakter aan de beschermende roestlaag. Deze varieert van warm oranje tot roodbruin. Tegelijk geeft de kleur uw Forno ook een eigenzinnig karakter.
Gemakkelijk schoon te maken. In tegenstelling tot andere buitenkooktoestellen is de FORNO zeer gemakkelijk schoon te maken en vrijwel onderhoudsvrij. Met een spatel kunt u de bakplaat eenvoudig reinigen. Overtollige etensresten schuift u zo in het vuur. Daarna is het even afnemen met een vochtige doek en de FORNO is weer klaar voor gebruik.
De FORNO wordt tijdelijk geleverd met een gratis grill houder en grill! Zo kunt u heerlijk grillen en bakken tegelijkertijd!
Eigenschappen van de FORNO vuurschaal barbecue:
Voordelen van de FORNO vuurschaal barbecue:
Gebruiksaanwijzing FORNO®
In gebruik name van de FORNO®
Bij het éérste gebruik is het heel belangrijk dat je begint met een klein vuur en het na 25 minuten het vuur verder op gaat stoken. De Zware bakplaat zal aan de onderzijde heter worden dan aan de bovenzijde. Door dit temperatuurverschil zal de plaat hol trekken. Na het eerste gebruik heeft de bakplaat zich ‘gezet’ en is deze procedure niet meer nodig. De FORNO® kookunit zal het beste functioneren als deze één of twee keer gebruikt is en de olie in de plaat is gebrand. Het koken op de bakplaat zal na dit ‘inbranden’ makkelijker gaan en beschermt de plaat tegen roesten wanneer deze niet in gebruik is. Het beste kunt u bakken met plantaardige olie met een hoge verbrandingsgraad, bijvoorbeeld zonnebloemolie.
Onderhoud, schoonmaken en plaatsen
Het schoonmaken van de FORNO® is eigenlijk niet nodig. De bakolie en etensresten kunnen na gebruik met een spatel in het vuur geschoven worden. Men kan eventueel de bakplaat voor gebruik nog even met een vochtige doek schoonmaken. De FORNO® kan tegen weer en wind en heeft verder geen onderhoud nodig. Door de zwaar uitgevoerde stelvoeten kan de FORNO® op bijna elke ondergrond stabiel geplaatst worden. Bij het ontwerp is er ook rekening gehouden dat deze zwaar uitgevoerde kookunit te verplaatsen is; de totale unit bestaat uit verschillende onderdelen die eenvoudig zonder gereedschap te monteren of demonteren zijn.
Temperatuur
Na ongeveer 25-30 minuten stoken zal de bakplaat van de FORNO® aan de binnenrand een kooktemperatuur van 275 - 300°C hebben bereikt. Als het vuur is aangemaakt kan men beginnen met de bakplaat in te oliën en doseer wat meer olie waar je gaat bakken. Aan de buitenrand is de temperatuur iets lager zodat men kan wisselen met braden en warmhouden. Bij het verwarmen van de bakplaat zal deze iets hol trekken. Dus overtollige olie en vetten zullen automatisch in het vuur terecht komen. Als de bakplaat afkoelt zal deze volledig rechttrekken.
vanaf 75,- euro *
en eenvoudig retourneren.
op al onze producten!