• Deskundig advies
  • Bel: 072 844 57 65
Geen producten gevonden...

Vuurschaal Forno Cosa met bakplaat

Vuurschaal Cosa met bakplaat, is een stijlvolle en duurzame vuurschaal BBQ gemaakt van cortenstaal. De Forno Cosa heeft een tijdloze vormgeving en zal een echte blikvanger zijn op u terras of in de tuin.

€349,00 Incl. btw

Levertijd: Op werkdagen voor 11.30 uur besteld, de volgende werkdag in huis

Dit product wordt gratis verzonden!

Forno SEARE GRILLSET COSA:

Meer informatie over dit product

Vuurschaal Cosa met bakplaat, is een stijlvolle en duurzame vuurschaal BBQ gemaakt van cortenstaal. De Forno Cosa heeft een tijdloze vormgeving en zal een echte blikvanger zijn op u terras of in de tuin.

Eenvoudig in gebruik: De vuurschaal heeft een ronde brede, dikke platte braadplaat die u gebruikt als een teppanyaki of plancha. De braadplaat heeft verschillende kooktemperaturen. Het midden van de braadplaat is warmer dan de buitenkanten zodat koken nog eenvoudiger is en u alle ingrediënten samen kunt serveren.

Eenvoudig schoon te maken. In tegenstelling tot andere buitenkooktoestellen is de Cosa zeer gemakkelijk schoon te maken en vrijwel onderhoudsvrij. Met een spatel kunt u de bakplaat eenvoudig reinigen. Overtollige etensresten schuift u zo in het vuur. Daarna is het even afnemen met een vochtige doek en de Cosa is weer klaar voor gebruik.

De vuurschaal Cosa dankt zijn kenmerkende karakter aan de beschermende roestlaag. Deze varieert van warm oranje tot roodbruin. Tegelijk geeft de kleur uw vuurschaal een eigenzinnig karakter. Met de warme uitstraling van hout en de industriële touch van staal.

De vuurschaal Cosa is vervaardigd uit hoogwaardig cortenstaal en is zo ontworpen dat u met een paar blokjes hout al een prachtig vlammenspel creëert. Dit word gerealiseerd door vier kleine gaatje in de bodem, welke ervoor zorgen dat het zuurstof van onderaf in het haardvuur komt. Zo heeft u snel en gezellig een gecontroleerd kampvuur.

Neem met vrienden en familie gezellig plaats rond deze schitterende vuurschaal en geniet van de barbecue en tot laat in de avond van de bewegende vlammen.

Eigenschappen van de vuurschaal Cosa met bakplaat.

  • Uniek design.
  • Uitermate duurzaam en onderhoudsarm.
  • Perfecte BBQ hoogte!
  • 5 jaar garantie.

Specificaties van de vuurschaal Cosa met bakplaat.

  • Gewicht: 35KG.
  • Afmeting: øxh 600x570mm.
  • Materiaaldikte: schaal 3mm. staanders 6mm.
  • Afwerking: onbehandeld cortenstaal type A.
  • Afmeting bakplaat: 600x10mm.

Gebruiksaanwijzing Cosa bakplaat

In gebruik name van de Cosa bakplaat

Bij het éérste gebruik is het heel belangrijk dat je begint met een klein vuur en het na 25 minuten het vuur verder op gaat stoken. De Zware bakplaat zal aan de onderzijde heter worden dan aan de bovenzijde. Door dit temperatuurverschil zal de plaat hol trekken. Na het eerste gebruik heeft de bakplaat zich ‘gezet’ en is deze procedure niet meer nodig. De Cosa bakplaat zal het beste functioneren als deze één of twee keer gebruikt is en de olie in de plaat is gebrand. Het koken op de bakplaat zal na dit ‘inbranden’ makkelijker gaan en beschermt de plaat tegen roesten wanneer deze niet in gebruik is. Het beste kunt u bakken met plantaardige olie met een hoge verbrandingsgraad, bijvoorbeeld zonnebloemolie.

Onderhoud, schoonmaken en plaatsen

Het schoonmaken van de bakplaat is eigenlijk niet nodig. De bakolie en etensresten kunnen na gebruik met een spatel in het vuur geschoven worden. Men kan eventueel de bakplaat voor gebruik nog even met een vochtige doek schoonmaken. De Cosa kan tegen weer en wind en heeft verder geen onderhoud nodig.

Temperatuur

Na ongeveer 25-30 minuten stoken zal de bakplaat aan de binnenrand een kooktemperatuur van 275 - 300°C hebben bereikt. Als het vuur is aangemaakt kan men beginnen met de bakplaat in te oliën en doseer wat meer olie waar je gaat bakken. Aan de buitenrand is de temperatuur iets lager zodat men kan wisselen met braden en warmhouden. Bij het verwarmen van de bakplaat zal deze iets hol trekken. Dus overtollige olie en vetten zullen automatisch in het vuur terecht komen. Als de bakplaat afkoelt zal deze volledig rechttrekken.

 

Gratis verzending

vanaf 75,- euro *

14 dagen bedenktijd

en eenvoudig retourneren.

Laagste prijsgarantie

op al onze producten!