• Deskundig advies
 • Bel: 072 844 57 65
Geen producten gevonden...

Wildflower Sedum cassette per m2

Wildflower sedum cassettes, de wilde bloemen mix creëert een geweldige look en verhoog de biodiversiteit op het dak door verschillende hoogtes, bloeiperiodes en kleuren.

€62,95 Incl. btw

Levertijd: 2-5 werkdagen

Dit product wordt gratis verzonden!

Meer informatie over dit product

Wildflower sedum cassettes, de wilde bloemen mix creëert een geweldige look en verhoog de biodiversiteit op het dak door verschillende hoogtes, bloeiperiodes en kleuren. De cassettes zijn voor begroeid met wel 6-10 verschillende soorten Sedum planten én een mix van diverse wilde bloemen. Welke groeien op een speciaal ontwikkeld substraat.

De Kant en klare Wildflower sedum cassettes zijn eenvoudig te plaatsen op uw dak. Zo heeft u in een mum van tijd een groen dak!

De Sedumplantjes groeien op een speciaal ontwikkeld substraat. Het vetachtige Sedum plantje is goed in staat om water in het blad op te slaan (40 liter per m2) en kan daarom uitstekend functioneren onder diverse weersomstandigheden.

TOEPASBAARHEID: De Sedumtray is een kant en klare tray die rechtstreeks op het dak geplaatst kan worden voor een direct groen resultaat. Deze tray kan worden toegepast op platte en licht hellende daken met een hellingshoek tot 25 graden.Ter bescherming van uw dak adviseren wij u een beschermdoek op het dak te leggen alvorens u de sedum cassettes aanlegt.

De minimale bestelhoeveelheid is 8m2. De Wildflower sedum cassettes worden gratis bij u thuisbezorgd! Voor kleineren aantallen kunt u contact opnemen met de klantenservice.  Heeft u meer dan 40m2 nodig? dan maken wij graag een vrijblijvend een scherpe aanbieding voor u!

Voordelen van een groendak: Een groendak kent vele voordelen op economisch, ecologisch en maatschappelijk vlak. Zo zorgt een groendak voor waterretentie, luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie, energiebesparing en biodiversiteit in de stad. Groene daken maken onderdeel uit van klimaatbestendig bouwen. Bovendien voelt u zich veel prettiger in een groene omgeving dan in een grijze. Hieronder zetten we alle voordelen op een rij. 

Voordelen van de Wildflower sedum trays:

 • Eenvoudig te plaatsen.
 • Isolerende werking zowel in de zomer als in de winter.
 • Vertraagt en vermindert de afvoer van regenwater.
 • Zorgt voor zuivering van regenwater.
 • Draagt bij aan vermindering van CO2.
 • Planten nemen fijnstof op uit de omgeving.
 • Heeft een geluiddempende werking.
 • Kan zowel op vlakke- als lichthellende daken tot 25 graden.
 • Verlengt de levensduur van de dakbedekking.
 • Verhoogt de waarde u huis.

Specificatie van de Wildflower sedum trays:

 • Beplanting: 6-10 verschillende inheemse Sedum soorten en een wilde bloemen mix! (gezaaid en gestekt)
 • Gewicht droog per m2: 53 kilo
 • Gewicht verzadigd: 80 kilo.
 • Afmeting LxBxH: 45x49,5x8,5cm. (0,2275 m2)
 • Aantal cassettes per m2: 4,4 stuks.
 • Waterbuffering: 40 liter per m2!

Afwerking: Op de buitenranden van het dak en om bijvoorbeeld uitsparingen als dakramen en afvoerpijpen kun u grind aanbrengen om het microklimaat te bevorderen.

Dakhelling: Toepassing van de Wildflower sedum cassettes kan zowel op vlakke daken als op daken met een lichte helling (tot ca 10°) zonder extra voorzieningen. Bij toepassing op daken met een grotere hellinghoek adviseren wij een voorziening tegen afschuiven aan te brengen (bijvoorbeeld een L profiel of regelconstructie).

Dakbelasting: De dakbelasting voor het plaatsen van de kant-en-klare sedumtrays dient minimaal 80kg/m2 te zijn.

Onderhoud van uw Sedumdak:

-Eenmaal per jaar de uitgebloeide bloemen afknippen en eventueel overhangt Sedum bij werken. Dit kunt u het beste in het najaar doen.
-Eenmaal per jaar het dak bemesten met speciaal ontwikkeld mestmiddel.
-Af en toe een onkruidje eruit halen.
-Bij extreem lange droogte (langer als een maand) kunt u het dak water geven.

Subsidie in uw gemeente? Het is goed om te weten dat de aanleg van groene daken wordt gestimuleerd door gemeentes in de vorm van subsidie. Wij adviseren daarom ook om u gemeente te raadplegen voor de mogelijkheden. Voor meer informatie over subsidies kunt u de volgende website bezoeken: www.energiesubsidiewijzer.nl.

NB: de cassettes worden gestapeld geleverd op pallets Het verdient de aanbeveling deze direct na

 

Gratis verzending

vanaf 40,- euro.

14 dagen bedenktijd

en eenvoudig retourneren.

Laagste prijsgarantie

op al onze producten!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »