• Deskundig advies
 • Bel: 072 844 57 65
Geen producten gevonden...

Sunfighter Waterproof langhoek ivoor 3.5x4x4.5m.

Het Sunfighters waterproof langhoek schaduwdoek ivoor 3.5x4x4.5m. is voor diverse doeleinden te gebruiken, denk aan uw terras, boven uw zwembad, vijver of op de camping.

€142,95 Incl. btw

Extra voordelige tweedekans!: Wij hebben nog één schaduwdoek met lichte gebruikssporen. Neem contact met ons op voor meer informatie
Levertijd: op werkdagen voor 13.00 uur besteld de volgende dag in huis.

Dit product wordt gratis verzonden!

Meer informatie over dit product

Het Sunfighters waterproof langhoek schaduwdoek ivoor 3.5x4x4.5m. is voor diverse doeleinden te gebruiken, denk aan uw terras, boven uw zwembad, vijver of op de camping. Met het langhoek schaduwdoek kunt u optimaal genieten van schaduw tijdens de zonnige zomerdagen. En creëert u eenvoudig een sfeervolle schaduwplek in de tuin. De driehoekige vorm zorgt ervoor dat het doek voor bijna elke tuin geschikt is!

Een Sunfighters schaduwdoek beschermt u optimaal tegen de schadelijke UV straling (tot 95%) en filtert direct het zonlicht. De waterproof schaduwdoeken zijn gemaakt van fijn polyester weefsel (200 gram m2). Dit weefsel is behandeld met speciale Uv-remmers en een coating die ervoor zorgt dat u Sunfighters doek waterproof is. De randafwerking van de Sunfighter is verstevigd met een elastische band en de bevestigingshaken zijn voorzien van zware roestvrij stalen ringen.

De voordelen van een waterproof schaduwdoek: Het schaduwdoek biedt u de mogelijkheid om bij een lichte regenbui droog te zitten. Het doek houdt tevens een gedeelte  van de warmte vast waardoor u in het voor en najaar wat langer buiten kunt genieten.

De Sunfighter kan het gehele seizoen van maart tot oktober buiten blijven hangen. Na het seizoen is hij eenvoudig schoon te maken en handig op te bergen in de bijgeleverde tas.

De Sunfighters schaduwdoeken zijn eenvoudig te monteren met de bijgeleverde bevestigingsmaterialen (optioneel). Een nieuw bevestigingssysteem is de Sunfighter Lasso hiermee is uw Sunfighter schaduwdoek al naar gelang de stand van de zon eenvoudig verstellen (op één punt).

Eigenschappen van de Sunfighter:

 • Afmeting: 3.5x4x4.5m.
 • Kleur: ivoor
 • RVS bevestigingsmateriaal.
 • UV bescherming: 95%.
 • Schaduwfactor: 95%.
 • Materiaaldikte: 200 gr/m2.
 • Materiaal: polyester weefsel.

Voordelen van het Sunfighter schaduwdoek:

 • Kan het hele seizoen buiten blijven hangen.
 • 5 jaar garantie.
 • Bestand tegen weer en wind.
 • Eenvoudig reinigen.
 • Vuil afstotend.
 • Wordt geleverd incl. handige draagtas en montage handleiding.
 • Maatwerk is mogelijk hiervoor kunt u contact opnemen met de klantenservice.

Heb je hulp nodig bij de installatie van jouw Sunfighters schaduwdoek of wavesail? Maak dan gebruik van onze montagehulp.

1) Bepaal de positie

Voordat u begint met installeren is het belangrijk dat u precies bepaalt waar je het schaduwdoek gaat plaatsen. Houdt daarom rekening met onderstaande punten:

 • Afmeting schaduwdoek + de spanmarge (minimaal 26cm. per punt).
 • Hoogte van openslaande deuren
 • Sterkte van de constructie van de bevestigingspunten
 • Mogelijkheden voor het plaatsen van bevestigingspalen
 • Stand van de zon (op diverse tijdstippen)
 • Een schaduwdoek wordt gemeten van bevestigingspunt naar bevestigingspunt. Let op alle zijden van een kwaliteit schaduwdoek zijn hol(conclaaf) uitgesneden u verliest hierdoor ongeveer 20cm in het midden van iedere zijde.
 • Aanwezigheid van een BBQ of Tuinhaard in de buurt van een Zonnedoek is schadelijk.
 • De bevestigingspunten dienen exact in het verlengde van de bevestigingsogen aan het doek geplaatst te worden, in 1 lijn.

2) Bepaal de bevestigingspunten de positie

Leg het schaduwdoek uit waar u de schaduw wilt hebben. Kies de meest ideale bevestigingspunten voor de hoeken; zoals een muur, schuur of boom. Het is belangrijk dat het stevige bevestigingspunten zijn.

Waterdichte zonnezeilen: Hang het doek schuin 30% op afschot (verval van 30 cm per 1 m) voor de afloop van regenwater. In alle gevallen dien je de vorming van een ‘waterzak’ te voorkomen.

3) Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen

Wij adviseren om onze complete set rvs bevestigingsmateriaal te gebruiken. Deze roesten niet (rvs316) en zijn voor driehoek of vierkant. Voor bevestiging aan de gevel (bakstenen muur/beton) kun je een gat boren in het midden van de baksteen, waarin je een 10mm plug plaatst. Daarin schroef je een schroefoog.

Gebruik van palen

Indien u één of meerdere palen als bevestigingspunt nodig hebt, dan kunt u hiervoor hardhout (of geïmpregneerd zachthout) gebruiken. De hoogte van de paal bepaalt u door de uiteindelijke hoogte van het schaduwdoek/wavesail + de diepte van het gat. Wij adviseren de paal minimaal 80 cm in de grond te plaatsen met een grondboor. Palen plaats u bij voorkeur ergens waar ze niet in de weg staan. Denk bijvoorbeeld op scheiding van terras/gras/plantenborder. Eventueel kunt u, indien stevig geplaatst, een boom of schuttingpaal voor montage gebruiken.

4) Installatie zonnezeil/schaduwdoek

Het is belangrijk dat alle bevestigingspunten naar het midden van het schaduwdoek/wavesail wijzen. Dit in verband met de trekkracht die erop komt te staan.

Spanhaak of katrol

Begin met het vastmaken van de eerste twee hoeken. Klik de karabijnhaak aan het vaste bevestigingspunt en aan een hoek van het schaduwdoek/wavesail. Afhankelijk van de afstand kunt u er eventueel nog een stuk ketting tussen plaatsen. Bij de laatste hoek (bij een vierkant de laatste twee hoeken aan dezelfde doekzijde) plaats je een spanhaak tussen het bevestigingspunt en het schaduwdoek/wavesail. Draai de spanhaak helemaal open (zodat deze de grootste lengte heeft), bevestig deze en draai hem dan aan. De ruimte tussen het bevestigingspunt en het schaduwdoek/wavesail is bepalend of je kunt volstaan met een karabijnhaak of spanhaak of dat je een extra ketting nodig hebt.

5) Ophangen onder spanning

Span het schaduwdoek/wavesail goed strak, zodat de wind er weinig vat op heeft. Indien nodig, kunt u het doek dagen later na spannen. De vouwen, die door de verpakking in het doek zijn gekomen, gaan er na een aantal weken vanzelf uit.

 

Gratis verzending

vanaf 75,- euro *

14 dagen bedenktijd

en eenvoudig retourneren.

Laagste prijsgarantie

op al onze producten!