• Deskundig advies
  • Bel: 072 844 57 65
Geen producten gevonden...

Verzorging van uw sedumdak

  • Geplaatst op
  • Door Edwin
Verzorging van uw sedumdak

Verzorging van uw sedumdak

Onze sedumdaken zijn zeer onderhoudsarm. Toch kan uw sedumdak niet helemaal zonder onderhoud.

Verzorging van uw sedumdak

Onze sedumdaken zijn zeer onderhoudsarm. Toch kan uw sedumdak niet helemaal zonder onderhoud.

Het verwijderen van ingewaaide onkruiden en tweemaal per jaar bemesten behoort hiertoe. Om dit onderhoud uit te kunnen voeren, is het geen probleem om de planten te belopen. Ze zijn sterk genoeg om dit op te kunnen vangen.

Onze sedum daken zijn voor ongeveer 95% begroeid op het moment van levering. De sedumplantjes zullen binnen een jaar zodanig in elkaar over groeien zodat er geen scheidingslijnen meer te zien zijn.

 

Jaarlijks onderhoud:

1. Dakinspectie

Inspecteer uw Sedumdak minimaal 2 keer per jaar op ingewaaide onkruiden en verwijder deze ongewenste begroeiing handmatig. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar en het najaar. Wij raden het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen af ter bescherming van de biodiversiteit. Controleer daarnaast of het afvoersysteem/grindstrook nog functioneert. Verwijder eventueel ingewaaid blad. Het aantal controles is afhankelijk van het aanwezige groen in de omgeving van uw dak.

 

2. Bemesting

Het advies is om uw sedumdak tweemaal per jaar te bemesten. De beste periode voor het bemesten van uw Sedumdak is vroeg in het voorjaar en najaar. De bemesting zorgt voor een gelijkmatige voorziening van voedingsstoffen, wat resulteert in gezonde en sterke beplanting.

 

Voor het bemesten van uw dak hebben wij een speciale sedum meststof in ons assortiment.

ProMix Natural, is een organische meststof die voorziet in de complete behoefte van uw Sedumdak! De meststof zorgt voor een sterk wortelgestel van het Sedum en verhoogt daarmee de weerstand van het sedum. Naast plantstimulatie draagt het ook bij aan bodemverbetering wat resulteert in een uitgebalanceerde substraatlaag.

 

Meer informatie over de meststof treft u aan via de volgende link: https://www.compleetgroen.nl/sedum-meststof-promix-natural.html

 

Tip: gebruik handschoenen en begin aan het einde van uw dak, loop daarna niet over het dak. Voor de beste opname strooit u de meststof tijdens of kort voor een fikse regenbui. In droge periodes dient u te besproeien zodat de mestkorrels optimaal worden opgenomen.

 

3. Bewatering

Sedum planten zijn bestand tegen lange periodes van droogte en hoeven in principe niet bewaterd te worden. Toch kunt overwegen om uw dak te bewateren op hete dagen of periodes van droogte.

 

- Isolatie van groen dak werkt beter als er water is opgenomen.

- Een bewateringssysteem (zoals van Gardena) kan uitkomst bieden, o.a. voor lastig bereikbare daken.

- Sedum kleurt met de seizoenen mee. In de herfst en winter (en nét voor de start van de lente) kleurt het sedum rood. Als het sedum rood kleur in de zomer, dan is dat waarschijnlijk een stressreactie veroorzaakt door te weinig water of te weinig voeding. In de zomer dus regelmatig sproeien voor een mooi groen resultaat.

 

Heeft u nog vragen neem dan vrijblijvend contact op met de Klantenservice wij helpen u graag!

 

 

Gratis verzending

vanaf 75,- euro *

14 dagen bedenktijd

en eenvoudig retourneren.

Laagste prijsgarantie

op al onze producten!