• Deskundig advies
  • Bel: 072 844 57 65
Geen producten gevonden...

Gazon Onderhouds-kalender

Gazon Onderhouds-kalender

Wilt u mooi groen gras? dan moet het gazon goed onderhouden worden. Doormiddel van deze gazononderhouds-kalender kunt u precies zien wanneer u wat moet doen!

Januari: Zo lang het sneeuwt of vriest kunt u beter zo min mogelijk over het gazon lopen, daar kan het namelijk van beschadigen. Strooi in januari AZ Kalk  om de vorming van mos tegen te gaan.

 

Februari: U kunt nog steeds AZ Kalk strooien tegen mosvorming.

 

Maart: In maart moet u het gazon verticuteren. Als u gazon mos bevat kunt u dit behandelen met mosmiddel. Het gras begint dan te groeien, dus start daarom ook met bemesten. Het gazon moet bijna elke maand in het voorjaar en de zomer bemest worden.

 

April: Het gras bemesten, eventueel kale plekken bij zaaien en graskanten bijknippen. Vanaf half april tot eind mei kunt u ook beginnen met zaaien als u een nieuw gazon wilt aanleggen. Doe dit alleen als de temperatuur boven de tien graden uitkomt. De koude nachten kunnen ervoor zorgen dat het gras niet goed kiemt, daarom kunt u er ook voor kiezen om in de nazomer (half augustus tot eind oktober) te zaaien.

 

Mei: bemesten en vanaf nu wekelijks maaien tot wanneer het gras niet meer groeit. (circa eind november). Ook kunt u het onkruid in uw grasveld bestrijden.

 

Juni: Gazon bemesten en wekelijks maaien. Bij droog weer moet u het gazon sproeien. Ook kunt u het onkruid in uw grasveld bestrijden.

 

Juli: Wekelijks maaien. Maai als het gazon erg droog is het gras wat minder kort. Ook kunt u het onkruid in uw grasveld bestrijden met Gazon Net N.

 

Augustus: In deze maand kunt u het gazon voor de tweede keer van het jaar verticuteren. Ook kunt u kale plekken bijzaaien en moet u nog steeds wekelijks blijven maaien. Daarnaast is het vanaf half augustus tot eind oktober een prima periode om een nieuw gazon te zaaien. u kunt dan wel pas het volgende jaar van u gras genieten. Ook kunt u het onkruid in uw grasveld bestrijden.

 

September: Het gazon moet in begin september nogmaals bemest worden en wekelijks gemaaid. Daarnaast kan er nog steeds gezaaid worden.

 

Oktober: In deze maand moet het gras nog wekelijks gemaaid worden.

 

November: Het maaien van het gras afbouwen. (hangt wel van de tempratuur af). Steeds blad wegharken, zodat het gazon genoeg lucht krijgt.

 

December: AZ Kalk  strooien om mosvorming tegen te gaan. Bij vorst en sneeuw zo min mogelijk over het gazon lopen.

 

Gratis verzending

vanaf 75,- euro *

14 dagen bedenktijd

en eenvoudig retourneren.

Laagste prijsgarantie

op al onze producten!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »