• Deskundig advies
  • Bel: 072 844 57 65
Geen producten gevonden...

Een planten terrarium, heb je daar groene vingers voor nodig?

Een planten terrarium, heb je daar groene vingers voor nodig?

Een ecosysteem of planten terrarium is een natuurlijk systeem dat zichzelf in stand houdt. In het glas is er een kleine natuur wereld ontwikkeld die bestaat uit grind, aarde, mos, plantjes en actieve koolstof.

Een planten terrarium, heb je daar groene vingers voor nodig?

 

Een ecosysteem of planten terrarium is een natuurlijk systeem dat zichzelf in stand houdt. In het glas is er een kleine natuur wereld ontwikkeld die bestaat uit grind, aarde, mos, plantjes en actieve koolstof. Het water wat verdampt condenseert tegen het glas en komt uiteindelijk via het mos weer terug bij de wortels van de planten. Watergeven is hierdoor niet nodig.

 

Ideaal toch, dit systeem maakt plantonderhoud eenvoudig!

 

Wel wordt aangeraden het ecosysteem om de twee weken een kwartslag te draaien, zo krijgen alle planten gelijkmatig en voldoende licht. En zo kunnen de planten zichzelf bij de juiste omstandigheden jarenlang in leven houden.

 

Het juiste licht is essentieel voor de gezondheid van de planten. Zet het terrarium daarom op een plek met voldoende daglicht, maar nooit in direct zonlicht of in de buurt van andere warmtebronnen zoals een centrale verwarming of felle spots. Het terrarium is alleen geschikt voor binnenshuis en de beste temperatuur ligt tussen de 15 en 25°C.

 

Dit unieke ecosysteem is voorzien van een mooie botanische plantenmix. Door de bijzondere  vormgeving, zal het terrarium een echte eyecatcher zijn.

 

En ze zijn er zelfs met verlichting of als bijzettafeltje, zo ontstaat er nog meer sfeer en wordt het meer onderdeel van het interieur.

           

                   

                                                          

Zo heeft u dus met weinig werk en zonder groene vingers een mooi stukje groen in huis.

 

De mooiste terrariums kunt u hier vinden. En mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

 

Let’s go green!

Gratis verzending

vanaf 75,- euro *

14 dagen bedenktijd

en eenvoudig retourneren.

Laagste prijsgarantie

op al onze producten!