• Deskundig advies
 • Bel: 072 844 57 65
Geen producten gevonden...

Bamboe plantenbak BANDU 120x120x85cm.

De Bamboe plantenbak BANDU 1200x1200x850mm. is een prachtige, duurzame plantenbak met een tijdloze uitstraling. Door het gebruik van het bamboe heeft de plantenbak een warme en luxueuze uitstraling

€2.249,00 Incl. btw

Tip: Onze vakmensen kunnen de plantenbakken ook bij u in de tuin plaatsen en aanplanten. Bekijk hier de mogelijkheden en projecten.  Heeft u meerdere aantallen of maatwerk nodig? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.
Levertijd: Op werkdagen voor 11.30 uur besteld, de volgende werkdag in huis

Dit product wordt gratis verzonden!

Meer informatie over dit product

De Bamboe plantenbak BANDU 1200x1200x850mm. is een prachtige, duurzame plantenbak met een tijdloze uitstraling. Door het gebruik van het bamboe heeft de plantenbak een warme en luxueuze uitstraling waarin u planten en bomen prachtig tot zijn recht komen.

Duurzame topkwaliteit, Wanneer u de bamboe plantenbak jaarlijks behandelt, behoudt de plantenbak zijn donkere kleur. Zonder onderhoud zal de plantenbak prachtig vergrijzen.

Bamboe is een uitstekend alternatief voor tropisch hardhout. Bamboe groeit namelijk een stuk sneller als tropisch hardhout. Bossen met tropisch hardhout hebben 60 tot 120 jaar nodig om te herstellen van het kapproces, terwijl bamboe elke 4 tot 6 jaar geoogst kan worden! Dit komt omdat de plant snel herstelt

Ruime keuze: Deze vierkante plantenbak kunt u bijvoorbeeld aanplanten met mooie lavendel, groenblijvende heesters of een olijfboom. Liever een maatje groter, of kleiner? Dat kan, de BANDU -serie bestaat uit vierkante en rechthoekige plantenbakken. En zijn maar liefst verkrijgbaar in 6 verschillende afmeting! Zo is er bijna altijd een afmeting die bij u past. Of combineer diverse formaten voor een speels effect!

Eigenschappen van de hardhouten plantenbak BANDU:

 • Hoge kwaliteit, u krijgt van ons 5 jaar garantie!
 • Warme en natuurlijke uitstraling.
 • Vorst bestendig, sterk en slijtvast!
 • Bamboe zet van nature nauwelijks uit en krimpt marginaal.

Producteigenschappen hardhouten plantenbak BANDU:

 • Afmeting LxBxH: 1200x1200x850mm.
 • Gewicht: 202KG.
 • Materiaal: Bamboe.
 • Materiaaldikte: 20mm.
 • Bovenrand 125x40mm.
 • Verjonging onderrand 90mm. hoog.

Beplantingsadvies: Voor een goede drainering kunt u de bodem het beste voorzien van een laag hydrokorrels. Hierop plaatst u een waterdoorlatend anti-worteldoek waarna u de bak afvult met een potgrond, afgestemd op de beplanting.  

Onderhoud

De bamboe plantenbakken worden geproduceerd met MOSO Bamboo X-treme planken. De BANDU plantenbak heeft geen onderhoud nodig. Zonder onderhoud zal het MOSO bamboo X-treme namelijk mooie en natuurlijk vergrijzing.

Wilt u wel de donkere kleur van het bamboe behouden? Dan is het noodzakelijk dat u de plantenbak jaarlijks behandelt. Hiervoor raden wij de Woca Exterior Wood Cleaner & Oil aan. Dit onderhoudsmiddel reinigt en beschermt het bamboe.

Belangrijk is dat u het eerste onderhoud direct na plaatsing uitvoert.

 1. Maak de plantenbak goed nat met water en wacht 10 minuten. Gebruik indien mogelijk een tuinslang. Let op! Gebruik géén hoge drukreiniger. Dit kan het bamboe beschadigen.
 2. Meng de reiniger, Woca Exterior Wood Cleaner, met water in de verhouding 1:2 en breng dit aan met een zachte doek of spons. Zorg dat u het overig vuil van de plantenbak afboent.

Let op! Gebruik géén schuurspons of harde borstel. Dit kan het bamboe beschadigen.

 1. Laat het de plantenbak volledig drogen. Pas als het materiaal volledig droog is kunt u de oliebehandeling starten. Let op! Breng de olie enkel aan bij droog weer en vermijd daarbij direct zonlicht en hoge temperaturen.
 2. Roer de olie goed door voor gebruik. Breng met een kwast een gelijkmatige en dunne laag olie aan.
 3. De olie ziet er crème-achtig uit wanneer deze nat is. Na een aantal minuten, als het water uit de olie is verdampt, krijgt het materiaal zijn olieachtige uitstraling.
 4. Boen na 5 tot 10 minuten de overige olie met een katoenen doek weg.
 5. Herhaal voorgaande stappen nogmaals.
 6. Afhankelijk van weersomstandigheden duurt het 24 tot 48 uur tot de olie volledig is uitgehard.

Let op! Het is belangrijk dat de plantenbak in die tijd niet aan water wordt blootgesteld.

Gratis verzending

vanaf 75,- euro *

14 dagen bedenktijd

en eenvoudig retourneren.

Laagste prijsgarantie

op al onze producten!