• Deskundig advies
  • Bel: 072 844 57 65
Geen producten gevonden...

Alke AL-8 terrasverwarmer Aardgas

De Alke AL-8 terrasverwarmer Aardgas is de kleinste heater in het luxere segment van Alke. Deze moderne gasheater brengt u snel een aangename warmte.

€1.149,95 Incl. btw

Levertijd: 1-3 werkdagen

Dit product wordt gratis verzonden!

Meer informatie over dit product

De Alke AL-8 terrasverwarmer Aardgas is de kleinste heater in het luxere segment van Alke. Deze moderne gasheater brengt u snel een aangename warmte.

De AL-8 is uitgevoerd met 4 keramische stenen die snel opwarmen en zorgen voor een snelle aangename verspreiding van de warmte. De volledig geëmailleerde branderbak met een mat zwart gepoedercoate asymmetrische reflector zorgen voor meer aanstraling.

Door het plaatsen van een heater kunt u langer genieten van het buitenleven. Gasheaters geven een aangename warmte en stralen, in tegenstelling tot veel elektrische terrasverwarmers zeer weinig licht uit.

Verwarmd oppervlakte

De Alke terrasverwarmerAL-8 verwarmt ongeveer een oppervlakte van 4meter diep en 5 meter breed. Hierbij wordt uitgegaan van een ophanghoogte van minimaal 2,40 meter en maximaal 2,80 meter. Ieder situatie is anders en het verwarmde oppervlakte kan dan ook variëren door bijvoorbeeld ophanghoogte en weersinvloeden.

Enkele voordelen van deze terrasverwarmer:

  • Comfortabele en directe warmte.
  • Geen licht zoals bij veel elektrische stralers.
  • Verwarmen van grotere oppervlaktes en hogere ophang mogelijkheden
  • Volledig geëmailleerde branderbak en reflector.
  • Waait minder snel uit dankzij de thermoëlektrische beveiliging.
  • Geen licht zoals bij veel elektrische stralers.
  • Hoog rendement bij een laag gasverbruik.

Elektrische ontsteking De Alke AL-8  is voorzien van een elektrische ontsteking welke de gastoevoer regelt en ervoor zorgt dat, zodra u het toestel inschakelt, het gas ontstoken wordt. De heater kan op deze manier bediend worden met een wandschakelaar, afstandsbediening of via domotica.

Dimmen, De gas heater is standaard niet voorzien van een dimfunctie. De heater kan dus alleen in- of uitgeschakeld worden. Bij een toestel met elektrische ontsteking is het mogelijk om een dimfunctie op te bouwen. Hierdoor is het mogelijk om tussen 100% en 50% van het vermogen te schakelen.

Beschermplaat, Ook onder een overkapping of zonnewering kunnen gasheaters geplaatst worden. Een beschermplaat is in sommige gevallen nodig, om oververhitting van het plafond te voorkomen. Wanneer er minder ruimte is dan 55 cm tussen de bovenzijde van de heater en het plafond, dan is een beschermplaat nodig. De beschermplaat is verkrijgbaar voor wandmontage.

Installatie, Bij een handmatig bediend toestel heeft u enkel een gasleiding nodig. Aan te raden is om met een muurplaat met 1/2” aansluiting te werken. Hierop past namelijk een gaskraantje waarmee u het toestel uit kunt zetten (handmatig toestel) of kunt afsluiten als u bijvoorbeeld op vakantie gaat. Voor het aansluiten van het toestel op de vaste leiding kunt u een gasslangset bestellen.

Dit elektrisch toestel heeft naast een gasaansluiting tevens een 230 Volt aansluiting nodig. Als uw toestel is voorzien is van een dimfunctie dan zijn er twee schakelaars nodig, één voor de aan/uit functie en één voor het dimmen.

Keurmerk, De heater voldoet aan de Europese veiligheidseisen en het ontwerp en productie staan onder controle van een door de overheid erkend keuringsinstituut. De heater is van Nederlandse makelij. 

Kenmerken van de Alke AL-8

Plaatsing

Buiten (terrasverwarming)

Lichtsoort

No Glare (geen licht)

Spanning

230VAC

Vermogen

6,7 kW

Branstof

Aardgas NL- BE

Oppervlakte buiten

Tot 20m²

Warmte bron

Gas

Bediening

Elektronisch

Kleur

Mat Zwart

Merk

Alke

Montage

Wand

Afmeting BxH:

570x290mm.

Golf

Korte golf infrarood

De Alke AL-8 wordt standaard geleverd zonder kantelbare ophangbeugel voor wandmontage.

Gratis verzending

vanaf 75,- euro *

14 dagen bedenktijd

en eenvoudig retourneren.

Laagste prijsgarantie

op al onze producten!