• Deskundig advies
 • Bel: 072 844 57 65
Geen producten gevonden...

Yakiniku Kamado MEDIUM 16’’

Yakiniku Kamado MEDIUM 16’’ is een middelgrote Kamado BBQ van zeer hoogwaardige kwaliteit waarmee u dankzij de unieke eivorm èn regelbare lucht toe- en afvoer heerlijke gerechten kunt bereiden.

€979,00 €899,00 Incl. btw

Levertijd: 1-2 werkdagen

Dit product wordt gratis verzonden!

Merk: Yakiniku

Meer informatie over dit product

Yakiniku Kamado MEDIUM 16’’ is een  middelgrote Kamado BBQ van zeer hoogwaardige kwaliteit waarmee u dankzij de unieke eivorm èn regelbare lucht toe- en afvoer heerlijke gerechten kunt bereiden. Het is zoveel meer dan alleen een BBQ, u kunt ermee bakken; pizza, brood en bijvoorbeeld taart. Maar ook roken, stomen, slowcooken en natuurlijk grillen.

Design

Dankzij de ovale vorm circuleert de hete lucht binnen in. Door het simpel maar accuraat kunnen regelen van de aan- en afvoer van zuurstof ontstaat een ideale omgeving voor het creëren van heerlijke gerechten. De Yakiniku is gemaakt van wel 33mm. dik keramiek, waardoor de hitte veel beter wordt vastgehouden dan in andere Kamado’s. Hierdoor is het verbruik van houtskool 50 tot 70% lager dan bij ‘open’ BBQ’s waar de zuurstof alle kanten op kan. Dankzij het goed kunnen vasthouden van de hitte is deze BBQ zelfs in de winter te gebruiken!

Het unieke van een Yakiniku Kamado is het kunnen toevoegen van rookhout zonder de deksel op te hoeven tillen. Dit kan met de super handige Woodchipper via de speciale opening aan de voorkant. Hiermee voorkomt u warmte verlies! En de opening is zo gemaakt dat u de keramische behuizing niet kunt beschadigen.

Waar Yakiniku om bekend staat is het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. De vuurschaal is bijvoorbeeld gemaakt van cordieriet. En wordt er bij deze BBQ’s veel gebruikt gemaakt van RVS i.p.v. verchroomd of gepoedercoat staal. Zoals alle losse roosters, ventilatieroosters, onderstel en het schoorsteentje met regenhoed zijn uit deze RVS 304 vervaardigd.

De optimale afdichting van de deksel van de BBQ is gemaakt van hittebestendig glasvezelvilt.

Door het gebruik van deze hoogwaardige en duurzame materialen zit er levenslange garantie op de keramische ketel en 2 jaar op de keramische vuurbox en vuurring.

Eenvoudig in gebruik

Bij het eerste gebruik van een Kamado is het even spelen en oefenen met de temperatuur. Maar als dit onder de knie is, kan dit ideale apparaat veelvuldig gebruikt worden. De temperatuur is in maateenheden te regelen door middel van 2 schuiven die onder- en bovenop de BBQ zitten.

Doordat een Kamado zo multifunctioneel is, is het aan te raden voor 100% natuurlijke houtskool te kiezen. Houtskool doet namelijk heel veel met de smaak van uw gerecht. Zo is het niet raadzaam gebruik te maken van chemische aanmaakmiddelen, dit trekt in het keramiek en dat blijft u proeven in uw bereidde gerechten.

De Yakiniku MEDIUM 16’’ is voorzien van een asbak en kolenmand, dit is handig voor het eenvoudig kunnen verwijderen van as en houtskool. De asbak is extra ruim doordat deze breed uitloopt, hierdoor is deze groter dan bij andere merken Kamado’s.  

Specificaties van de Yakiniku MEDIUM 16’’

 • Gewicht: 60 kg.
 • Afmeting: HxØ 73x65 cm.
 • Kleur: zwart
 • Materiaal: Keramiek, kwarts en cordieriet
 • Afwerking: RVS 304 en bamboe
 • Afmeting rooster: 40 cm.
 • Geschikt voor: 4-5 personen

Voordelen van de Yakiniku MEDIUM 16’’

 • Zeer veelzijdig buitenkooktoestel
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • levenslange garantie*
 • Door unieke Woodchipper rookhout kunnen toevoegen zonder warmte verlies
 • Diverse accessoires los te verkrijgen

Accessoires

De Yakiniku MEDIUM 16’’ wordt geleverd met grillrooster van 40 cm en kolen rooster.

Als u de Kamado zou willen inbouwen dan is het zeker aan te raden een tafel nest te bestellen. Hierdoor wordt een veilige afstand gewaarborgd tussen de Kamado en het meubel, zo voorkomt u brandplekken in het hout.

Voor de Kamado zijn er ook andere diverse handige accessoires te verkrijgen. Bijvoorbeeld een pizzasteen, hitteschild, de woodchipper, verschillende soorten roosters, askrabber en een onderstel met zijtafels. Maar zo ook een hoes voor de Yakiniku om deze tegen weersinvloeden te beschermen.

Mocht u interesse hebben in passende accessoires voor uw Kamado, neemt u dan gerust contact met ons op!

Historie Kamado en Yakiniku

Voor het ontstaan van de Kamado gaan we terug naar de Japanse Edo periode (1603-1867) In die tijd werden in Japan uitgebreidere menu’s bereid voor de vermogende mensen en de samoerai. Toen werd de Kamado voor het eerst ontwikkeld. Na de tweede wereld oorlog kwamen de gesloten BBQ toestellen in de westerse wereld doordat het Amerikaanse leger deze hadden opgemerkt bij het Japanse leger.

Yakiniku betekend in het Japans ‘gegrild vlees’ en is een Nederlands bedrijf. Ze staan voor hoge kwaliteit en dat zie je zeker terug in hun producten.

Gratis verzending

vanaf 75,- euro *

14 dagen bedenktijd

en eenvoudig retourneren.

Laagste prijsgarantie

op al onze producten!