• Deskundig advies
 • Bel: 072 844 57 65
Geen producten gevonden...

Mobilane Mobiroof ECO Sedum & wildflower cassette per stuk (0,25m2)

Kant en klaar groen Sedumdak, De Sedum & wildflower cassette (50x50x6cm.) legt u zo kant en klaar op uw dak.

€24,50 Incl. btw

Tip: Uw Sedumdak laten aanleggen? Onze specialisten helpen u graag! Wilt u een mooi groendak maar heeft u zelf geen tijd of hoogtevrees? Wij toveren in een mum van tijd uw dak om in een groen dak!
Levertijd: 2-3 werkdagen

Gratis verzending vanaf 675 euro

Bekijk in onze showroom
Aan verlanglijst toevoegen Voeg toe aan vergelijking

Meer informatie over dit product

Kant en klaar groen Sedumdak, De Sedum & wildflower cassette (50x50x6cm.) legt u zo kant en klaar op uw dak. De cassettes kunt u eenvoudig aan elkaar klikken en geven direct een mooi groen resultaat!

In verstedelijkte gebieden is het moeilijk om een groene omgeving te creëren. Toch hoeft u hier geen jaren op te wachten dankzij het MobiRoof dakbegroeningssysteem. De kant en klaar cassette is voorzien van speciaal substraat met 6-8 verschillende sedum soorten en een mix van Wilde bloemen met een variatie aan bloeiende kruiden en siergrassen (20 - 24 soorten).

Het toevoegen van inheemse wilde bloemen en kruiden biedt een extra dimensie aan de voordelen op het gebied van biodiversiteit. De planten in de Sedum & Wildflower mix bevatten bijvoorbeeld zowel de waardplant als de drachtplant voor het Oranje zandoogje, een vlindersoort die volgens de Vlinderstichting steeds minder voorkomt. De rups van de soort overwintert in graspollen als Rood Zwenkgras en eet hier ook van. Als vlinder eet het Oranje zandoogje graag Wilde Marjolein. Het aanbieden van deze soorten als waardplant of drachtplant helpt bij het behoud van deze belangrijke insectenpopulaties!

De MobiRoof Sedum & wildflower cassettes zijn eenvoudig aan te brengen door de cassettes aan elkaar te klikken. Het unieke lichtgewicht cassettesysteem (50x50x6cm) is voorzien van een speciaal substraat voor drainage en opslag van regenwater. De retentiecapaciteit bedraagt ca. 20 liter per m2. Het lichte gewicht en de afmetingen maken het mogelijk om het zelfs aan te brengen op u garage, carport, uitbouw of tuinhuisje.

Voordelen van de Mobiroof Sedum & wildflower cassettes:

 • Eenvoudig te plaatsen.
 • Isolerende werking zowel in de zomer als in de winter.
 • Vertraagt en vermindert de afvoer van regenwater.
 • Zorgt voor zuivering van regenwater.
 • Draagt bij aan vermindering van CO2.
 • Planten nemen fijnstof op uit de omgeving.
 • Heeft een geluiddempende werking.
 • Kan zowel op vlakke- als lichthellende daken.
 • Eenvoudig te verwijderen bij eventuele lekkage.
 • Verlengt de levensduur van de dakbedekking.
 • Verhoogt de waarde u huis.

Specificatie van de Mobiroof Sedum & wildflower cassettes:

 • Materiaal cassette: Het Mobiroof systeem bestaat uit een cassette van geregenereerd niet toxisch polypropyleen.
 • Afmetingen: Buiten afmetingen van de cassettes zijn 50x50x6cm. Omgerekend gaan er 4 cassettes in 1m2.
 • Waterbuffering: De cassette is gevuld met een substraat welke naast de functie van groeimedium zorgt voor drainage en opslag van water. De waterretentie bedraagt ca. 20 liter / m2.
 • Vegetatie: Elke cassette bevat 6 tot 8 verschillende soorten Sedum en een mix van Wilde bloemen met een variatie aan bloeiende kruiden en siergrassen (20 - 24 soorten).
 • Gewicht: Gewicht bedraagt ca. 38 kg/m2 droog en ca. 58kg/m2 indien deze volledig verzadigd is.

Afwerking: Op de buitenranden van het dak en om bijvoorbeeld uitsparingen als dakramen en afvoerpijpen kun u grind aanbrengen om het microklimaat te bevorderen.

Dakhelling: Toepassing van het Mobiroof systeem kan zowel op vlakke daken als op daken met een lichte helling (tot ca 10°) zonder extra voorzieningen. Bij toepassing op daken met een grotere hellinghoek adviseren wij een voorziening tegen afschuiven aan te brengen (bijvoorbeeld een L profiel of regelconstructie). De toplaag van het dakbedekkingssysteem dient wortelgroeibestendig te zijn, indien niet het geval is dient een damp-open wortelwerend doek toegepast te worden.

Onderhoud van uw Sedumdak:

-Eenmaal per jaar de uitgebloeide bloemen afknippen en eventueel overhangt Sedum bij werken. Dit kunt u het beste in het najaar doen.
-Eenmaal per jaar het dak bemesten met Mestmiddel
-Af en toe een onkruidje eruit halen.
-Bij extreem lange droogte (langer als een maand) kunt u het dak water geven.

Subsidie: Het mobiroof systeem komt in aanmerking voor de groendak subsidies die gemeentes geven! Voor meer informatie over subsidies kunt u de volgende pagina bezoeken.

NB: Mobiroof cassettes worden gestapeld geleverd op pallets Het verdient de aanbeveling deze direct na levering af te stapelen dan wel te verwerken.

 

 

Gratis verzending

vanaf 75,- euro *

14 dagen bedenktijd

en eenvoudig retourneren.

Laagste prijsgarantie

op al onze producten!