• Deskundig advies
 • Bel: 072 844 57 65
Geen producten gevonden...


Gazon Onderhoudspakket Medium

Gazon Onderhoudspakket Medium, is een compleet pakket bestaande uit anti-mos, graszaad en mestmiddelen, voor een mooi en gezond gazon een jaar rond. Het gazon onderhoudspakket Medium bestaat uit:

€78,75 €70,95 Incl. btw

Levertijd: 3-5 werkdagen
Aantal:
+ -
In winkelwagen
 • Gratis verzending*
 • Veilig voor of achteraf betalen

Meer informatie over dit product

Gazon Onderhoudspakket Medium, is een compleet pakket bestaande uit  anti-mos, graszaad en mestmiddelen, voor een mooi en gezond gazon een jaar rond. Het gazon onderhoudspakket Medium bestaat uit:

-          Ecostyle Kalk, eenmaal per jaar strooien in December t/m Februari.

-          Ecostyle Mosmiddel, eenmaal per jaar strooien in april.

-          Ecosyle Graszaad, eenmaal per jaar zaaien in april-mei.

-          Ecostyle Gazon AZ, Tweemaal per jaar strooien in April - Mei.  2e keer strooien in Juli - Augustus.

-          Ecostyle Najaarsmest, eenmaal per jaar strooien in Oktober-November.

-          Gazon Onderhoudskalender, Wilt u mooi groen gras? dan moet het gazon goed onderhouden worden. Doormiddel van deze kalender kunt u precies zien wanneer u wat moet doen!

-          Latex Handschoenen (4 Paar).

Het Gazon Onderhoudspakket Medium is verkrijgbaar voor de volgende oppervlakte:

-          50 m2.

-          100 m2

-          150 m2

-          200 m2

U kunt u keuze maken in het dropdown menu.

Productspecificaties:

ECOstyle AZ-kalk is een milde kalk met zeewier onder andere verrijkt met de Azotobacter-bacteriën en micro-organismen. Toediening van kalk is belangrijk voor een correctie van de zuurgraad (PH waarde) in het gazon. De juiste pH-waarde van de bodem is voor elke plant/gazon van levensbelang.

Het is belangrijk om vooraf de zuurgraad (pH-waarde) van de bodem vast te stellen om de juiste bekalking toe te passen; niet te veel maar ook niet te weinig. Het bepalen van de zuurgraad kan eenvoudig en snel met de ECOstyle pH-Bodemtest.

Voordelen van de toevoeging van Azotobacter-bacteriën:

 • Verbetert de bodemstructuur.
 • Draagt zorg voor een goede opname van de voedingsstoffen.
 • Bindt stikstof uit de lucht en geven deze weer af aan het gras.

Voor het beste resultaat in Januari-Februari kalk strooien.

AZ-kalk is prima te combineren met de AZ-meststoffen van ECOstyle voor onder meer gazon en border en kan gelijktijdig gestrooid worden.

Dosering:              Afhankelijk van de zuurgraad (pH).
Normale onderhoudsdosering: 10 kg per 100 m2

Mosmiddel, Tegen mos in het gazon, Mos treedt vooral op schaduwrijke plaatsen in het gazon op en kan zich snel uitbreiden. Een tijdige behandeling is erg belangrijk om mos een seizoen lang uit het gazon te houden 

Inhoud:  5 kilo, voor ca. 140 m2 strooien en 200 m2 gieten.

Gieten: Mosmiddel kan zonder bijzondere voorzorgen in water worden opgelost. Circa 1 liter sproeivloeistof is voldoende voor 1 m². Zorg voor een goede verdeling, want het mos dient door de sproeivloeistof voldoende te worden geraakt. Het gras kan tijdelijk een zwarte kleur krijgen.De eenvoudigste toepassing is met behulp van een gieter, die na gebruik goed met water dient te worden schoongespoeld. Een oplossing van Mosmiddel kan niet worden bewaard. Bij droge weersomstandigheden kan een herhaling van de bovengenoemde dosering noodzakelijk zijn.

Strooien: Mosmiddel kan eveneens in droge vorm worden gestrooid op een vochtige mosbegroeiïng. U kunt daartoe het gewas vóór de behandeling beregenen. Een goede verdeling is noodzakelijk. Indien het binnen enkele dagen na het strooien niet regent, is het noodzakelijk de behandelde oppervlakte met water te sproeien. Ook bij strooien is kans op tijdelijke zwartverkleuring van gras aanwezig. Enkele dagen voor en na de behandeling niet maaien. Zodra het mos zwart is geworden.

Tip!

Na een behandeling is bemesting aan te bevelen. Kale plekken eventueel opnieuw inzaaien. Bij bruinverkleuring van bestrating kan oxaalzuur gebruikt worden om dit te verwijderen.

Attentie!

1. Voorkom dat Mosmiddel in droge of opgeloste vorm in contact komt ( ook d.m.v. schoeisel) met andere materialen als bijv. stenen, tegels vloerbedekking, houtwerk e.d., daar het product o.a. een bruine verkleuring  van genoemde materialen kan veroorzaken. Dus bijv. niet tussen de naden van tegels strooien.

2. Enkele dagen vóór en na de behandeling niet maaien.

3. Zodra het mos zwart is geworden kan het weggeharkt worden. Na een behandeling is een bemesting aan te bevelen. Kale plekken eventueel opnieuw inzaaien.

4. Het beste toepassingstijdstip is het voorjaar. Na behandeling van gazons deze niet betreden voordat het geregend heeft of dat is gesproeid. Dit ter voorkoming van schade aan fijne grassoorten. De behandleing voor gazons dient te geschieden tijdens de groeiperiode van het gras.

Productkenmerken

 • Gieten of strooien
 • Snel resultaat
 • Makkelijk oplosbaar in water

Waar en wanneer toepassen

 • Gazon & weiland

 

Graszaad-Extra is speciaal ontwikkeld voor het doorzaaien van kale plekken in het gazon. Geschikt voor zowel siergras als speelgras.

ECOstyle Graszaad-Extra is speciaal ontwikkeld voor het doorzaaien van kale plekken in het gazon na bijvoorbeeld het verticuteren het gazon. Aan Graszaad-Extra is een bacteriepreparaat Bacillus subtilis toegevoegd. Dit preparaat zorgt ervoor dat het zaad evenwichtiger kiemt waardoor er extra snel een dichte grasmat ontstaat met een sterk wortelgestel.
 
Andere belangrijke pluspunten van de Bacillus subtilis zijn:
•    Zorgt voor een gezonde groei.
•    Draagt bij tot een diepgroen en mosvrij gazon.

ECOstyle Graszaad-Extra is omhuld met een natuurlijke coating waardoor het graszaad minder aantrekkelijk is voor vogels.
 
100 gram voor 4 – 8 m2
250 gram voor 10 – 20 m2
500 gram voor 20 – 40 m2
1 kg voor 40 - 60 m2

 

ECOstyle Gazon-AZ is een speciaal voor het gazon ontwikkelde meststof, verrijkt met de RhizaMax®-wortelactivator. RhizaMax® is een unieke, natuurlijke toevoeging die het wortelbereik tot 9x vergroot. Speciaal voor goede gazon bemesting. Gazon-AZ is een 100% natuurlijke gazonmeststof. Het bevat alle voedingsstoffen voor het gazon in de juiste verhoudingen en geeft minimaal 4 maanden voeding. Toegevoegd zijn micro-organismen, die het bodemleven direct na het uitstrooien activeren. Opmerkelijk zijn de resultaten van de cellulose-afbrekende micro-organismen. Deze blijven in de bovenlaag van de grond aanwezig en breken, bij optimale omstandigheden, in 2 dagen dood organisch materiaal - zoals mosresten en grasmaaisel - af.

Dit betekent dat u het grasmaaisel kunt laten liggen. Dit geeft minder tuinafval en dient gelijk als extra gazonbemesting. Dit grasafval dient na afbraak weer als voeding voor het bodemleven van het gazon. Hiermee wordt de organische kringloop weer gesloten. Maai hiervoor bij voorkeur met een mulchmaaier.

Voor het beste resultaat gazon AZ strooien in April - Mei. 2e keer strooien in Juli - Augustus.

 

Voordelen ECOstyle Gazon-AZ:

 • Ideaal voor uw gazon bemesting.
 • 100% natuurlijke meststof.
 • Geen belasting van het milieu en het oppervlakte water.
 • Hogere weerstand van het gazon tegen weersinvloeden.
 • Vergroting van het wortelsysteem.
 • Snel herstel na schade.
 • Indirecte werking tegen mos- en mosvorming.
 • Minder GFT-afval.

Samenstelling:     NPK 9-3-5, verrijkt met micro-organismen

Dosering:              1 kg per 10 m2

Najaars-AZ is een 100% organische meststof die in de hele tuin gebruikt kan worden voor de najaarsbemesting. Het rijk aanwezige kalium geeft het gazon een hoge weerstand tegen winterse invloeden en gaat mosvorming tegen. Ook vaste planten, sierheesters en bomen profiteren van het extra kalium in de najaarsmeststof en zullen sterker uit de winter komen. De najaarsmeststof is verrijkt met RhizaMax, een wortelactivator die zorgt voor een sterk wortelgestel.  

 Najaars-AZ zorgt voor een mooie, vitale tuin na de winter.   

Het resultaat: 

 • Vergroting en bescherming van het wortelgestel
 • Beter aanslaan van planten bij aanplant in het najaar
 • Hogere weerstand tegen ziekten en ongunstig leefmilieu
 • Bescherming tegen droogte en vorst in de winter
 • Beter herstel van de planten in het voorjaar

Gebruiksaanwijzing: 

Verdeel Najaars-AZ gelijkmatig over het te bemesten oppervlak en hark het daarna licht in. Water geven is niet noodzakelijk na het geven van de herfstmeststof, maar versnelt wel de werking. 

Bemesting: 

Algemeen: 1x per jaar volgens aangegeven dosering. 

Latex handschoenen, De handschoenen zijn voor éénmalig gebruik.

Gazon Onderhoudskalender: Wilt u mooi groen gras? dan moet het gazon goed onderhouden worden. Doormiddel van deze kalender kunt u precies zien wanneer u wat moet doen!

Tags (0)

Gratis verzending

vanaf 100,- euro.

14 dagen bedenktijd

en eenvoudig retourneren.

Veilig betalen

Voor of achteraf online betalen.